Kampanje: gratis henting av bil ut februar 2019!
Vårt datterselskap Retura Iris tilbyr gratis henting av bilvrak på strekningen Rognan - Fauske - Bodø. Dette gjelder alle bestillinger som gjøres innen 28.februar 2019.

Klikk her for å fylle ut bestillingsskjema
for henting av bilvrak utført av Retura Iris.

 

Hva må du gjøre når bilen skal hentes?

Sjåføren fra Reutra Iris ringer deg når du har bestilt, for å avtale tidspunkt for henting. 

  • Rydd og tøm bilen for avfall og personlige eiendeler. Husk å fjerne bombrikke.
    Et ekstra sett hjul kan følge med bilen. 
  • Husk legitimasjon som skal fremvises til sjåføren
  • Det må være adkomst for lastebil der bilen står plassert.

Innen den 10. i måneden etter at bilen er hentet, vil du motta skriftlig kvittering (kreditnota) for den leverte bilen. Denne sender vi til e-postadressen som du har oppgitt i skjemaet. 

Du trenger ikke være registrert som bilens eier for å sende den til vraking, men du påtar deg ansvaret for at bilen rettmessig skal vrakes. Derfor må du legitimere deg når vi henter i bilen. 


 

NÅR DU LEVERER VRAK


Du kan levere vrak i hele åpningstiden til Miljøtorg Vikan. Vi har langåpent både mandag og onsdag, og i tillegg er det åpent for mottak på lørdager.

For å få vrakpant utbetalt må du: 

  • oppgi chassisnummer/understellsnummer på kjøretøy
  • oppgi registreringsnummer på kjøretøyet
  • legitimere deg og oppgi personnummer (11 siffer)
  • ha klart et kontonummer som vrakpanten skal overføres til

Finn frem opplysninger og vognkort på forhånd, så går innleveringen av vraket raskere.Om du ikke finner chassisnummeret kan du besøke hjemmesidene til Statens Vegvesen og søke det opp med registreringsnummeret.

Vi gjør oppmerksom på at hvis chassisnummeret er fjernet eller rustet vekk fra kjøretøyet, kan det dessverre ikke leveres mot vrakpant. Dette gjelder også hvis kjøretøyet aldri har hatt skilter / vært registrert i motorvognregisteret.  

Vi kan da ta imot de fleste kjøretøy som avfall, uten at det koster deg noe. Et unntak er campingvogner. Disse koster det kr. 5 250,- å levere som avfall.

Ta kontakt med oss på telefon 905 97 527 for å avklare om levering av kjøretøy som ikke kan identifiseres.

Satser for vrakpant i 2018
Personbiler3000 kr
Varebiler3000 kr
Lastebiler5000 kr
Motorsykler500 kr
Mopeder/lett motorsykler500 kr
Bobiler og campingvogner3000 kr
Snøscooter3000 kr
Minibuss registrert for færre enn 17 passasjerer og mindre enn 6 m lang3000 kr
Campingtilhenger3000 kr

*For kjøretøy som ikke er i listen, eller utenlandske kjøretøy som ønskes vrakes, send e-post til produksjon@iris-salten.no eller ring oss på 905 97 527 for å avklare levering før du kommer til Vikan.

 

OFTE STILTE SPØRSMÅL OM VRAKING


HVA KAN VÆRE I BILEN NÅR JEG LEVERER DEN TIL VRAKING? 

Bilen skal være ryddet for annet avfall. Fem ekstra dekk kan følge med bilen når den skal vrakes. Husk å rydde bilen før levering, ta ut bombrikken og personlige eiendeler. 

KAN JEG LEVERE EN BIL SOM ER REGISTRERT PÅ NOEN ANDRE? 

Ja, dette krever at du legitimerer deg og signerer på at bilen er registrert til vraking. Om pengene skal inn på en annen konto enn din egen, husk adresse, personnummer (11 siffer) og kontonummeret til kontoinnehaver. 

KAN JEG LEVERE INN EN UTENLANDSK BIL MOT VRAKPANT? 

Nei, du kan levere den til oss på Vikan, men da som avfall og du får ikke utbetalt vrakpant. Du må kunne legitimere deg og signere på levering av bilen. Obs! Hvis et kjøretøy registert i utlandet ikke er din, ta kontakt med Skatteetaten om hvordan du forholder deg til dette. 

KAN MAN LEVERE BILVRAK SOM IKKE KAN IDENTIFISERES? 

Et gammelt bilvrak som ikke kan identifiseres med chassisnummer og/eller registreringsnummer får du ikke vrakpant for, men vi kan ta det imot gratis som avfall. Kunden må uansett legitimere seg og skrive under på dokumentasjon på vraket som er levert. Dette gjelder ikke campingvogner, disse må den som leverer betale 5 250 kroner for å levere. 

 


 

Her kan du se hvordan en campingvogn blir tatt hånd om etter at den er levert til Iris for vraking.