NÅR DU LEVERER VRAK


Du kan levere vrak i hele åpningstiden til Miljøtorg Vikan. Vi har langåpent både mandag og onsdag, og i tillegg er det åpent for mottak på lørdager.

Ønsker du å få bilen din hentet? Retura Iris tilbyr henting av bilvrak klikk på lenken for å lese mer om henteordningen, priser og bestillingsskjema på nett:

Bestille henting av bilvrak fra Retura Iris

Finn frem opplysninger og vognkort på forhånd, så går innleveringen av vraket raskere.Om du ikke finner chassisnummeret kan du besøke hjemmesidene til Statens Vegvesen og søke det opp med registreringsnummeret.

For å få vrakpant utbetalt må du: 

  • oppgi chassisnummer/understellsnummer på kjøretøy
  • oppgi registreringsnummer på kjøretøyet
  • legitimere deg og oppgi personnummer (11 siffer)
  • ha klart et kontonummer som vrakpanten skal overføres til

Vi gjør oppmerksom på at hvis chassisnummeret er fjernet eller rustet vekk fra kjøretøyet, kan det dessverre ikke leveres mot vrakpant. Dette gjelder også hvis kjøretøyet aldri har hatt skilter / vært registrert i motorvognregisteret.  

Vi kan da ta imot de fleste kjøretøy som avfall, uten at det koster deg noe. Et unntak er campingvogner. Disse koster det kr. 5 250,- å levere som avfall.

Ta kontakt med oss på telefon 905 97 527 for å avklare om levering av kjøretøy som ikke kan identifiseres.

Satser for vrakpant i 2018
Personbiler3000 kr
Varebiler3000 kr
Lastebiler5000 kr
Motorsykler500 kr
Mopeder/lett motorsykler500 kr
Bobiler og campingvogner3000 kr
Snøscooter3000 kr
Minibuss registrert for færre enn 17 passasjerer og mindre enn 6 m lang3000 kr
Campingtilhenger3000 kr

*For kjøretøy som ikke er i listen, eller utenlandske kjøretøy som ønskes vrakes, send e-post til produksjon@iris-salten.no eller ring oss på 905 97 527 for å avklare levering før du kommer til Vikan.

 

OFTE STILTE SPØRSMÅL OM VRAKING


HVA KAN VÆRE I BILEN NÅR JEG LEVERER DEN TIL VRAKING? 

Bilen skal være ryddet for annet avfall. Fem ekstra dekk kan følge med bilen når den skal vrakes. Husk å rydde bilen før levering, ta ut bombrikken og personlige eiendeler. 

KAN JEG LEVERE EN BIL SOM ER REGISTRERT PÅ NOEN ANDRE? 

Ja, dette krever at du legitimerer deg og signerer på at bilen er registrert til vraking. Om pengene skal inn på en annen konto enn din egen, husk adresse, personnummer (11 siffer) og kontonummeret til kontoinnehaver. 

KAN JEG LEVERE INN EN UTENLANDSK BIL MOT VRAKPANT? 

Nei, du kan levere den til oss på Vikan, men da som avfall og du får ikke utbetalt vrakpant. Du må kunne legitimere deg og signere på levering av bilen. Obs! Hvis et kjøretøy registert i utlandet ikke er din, ta kontakt med Skatteetaten om hvordan du forholder deg til dette. 

KAN MAN LEVERE BILVRAK SOM IKKE KAN IDENTIFISERES? 

Et gammelt bilvrak som ikke kan identifiseres med chassisnummer og/eller registreringsnummer får du ikke vrakpant for, men vi kan ta det imot gratis som avfall. Kunden må uansett legitimere seg og skrive under på dokumentasjon på vraket som er levert. Dette gjelder ikke campingvogner, disse må den som leverer betale 5 250 kroner for å levere. 

 


 

Her kan du se hvordan en campingvogn blir tatt hånd om etter at den er levert til Iris for vraking.