Kjell Håvard Solskinnsbakk Selnes er en av mange som har levert inn sin gamle bil til Siri Einejord på mottaket på Vikan.

På Vikan har Iris Nord-Norges mest moderne anlegg for mottak av bilvrak, mopeder, motorsykler, snøscootere, bobiler, campingvogner og lastebiler det er betalt veiavgift for. Her tar vi imot kjørertøyere i åpningstiden året rundt. 

For andre kjøretøy, eller utenlandske kjøretøy som ønskes vrakes, ta kontakt med betjening på Vikan.

Her blir det meste på bilen tatt vare på før den går videre til resirkulering. Nytt i 2018 er at det betales vrakpant for bobiler, campingvogner, combicamp, lastebiler, motorsykler og mopeder. 

På biler blir alle vinduer tatt ut og behandles for seg.
- Videre tar vi av alle hjul og reservehjul, tapper ut spylevæske, væske fra aircondition, bremsevæske og kjølevæske. Vi tar også hånd om olje, oljefilter og bensin/diesel før bilen blir presset sammen, forteller Einejord. 

Vrakpant

‒ Ta med vognkort og legitimasjon, så ordner vi papirarbeidet. Og før du vet ordet av det er vrakpanten på 3000 kroner på kontoen. Det er beløpet myndighetene betaler for at du vraker bilen din.
Iris har langåpent fram til kl. 20.00 på mandag og onsdag, og lørdagsåpent året rundt. Merk at vi har vinteråpent til klokken 14.00 på lørdag fram til 1. april, etter det til klokken 16.00. 

Chassinummer

Når kunde kommer med den gamle campingvogner til vraking, må det framvises chassisnummer og registreringsnummer på vogna for at vi skulle kunne vrake den.
Levering går raskere om dere har dette klart på forhånd. Er du usikker på registrering kan du gå inn på hjemmesidene til Skatteetaten og Statens Vegvesen


Hvis det ikke finnes noe informasjon som kan brukes til å vrake vogna, men kunden ønsker fremdeles at vi skal ta imot den, vil det koste kr 5250 kroner å levere en campingvogn. Vi sender faktura på mottak av slike campingvogner. Vi fyller ut skjema og kunden må legitimere seg.
Et gammelt bilvrak som ikke kan identifiseres kan vi ta imot gratis. Kunden må uansett legitimere seg og underskrive på hva han har levert til oss.
Campingvogner og biler som leveres til vraking kan ikke inneholde søppel.

Ordner transport

Er det noen som har spørsmål er det bare å ta kontakt. Vi er behjelpelig med det meste. Og skulle det være slik at bilen du ønsker å vrake ikke er kjørbar kan vi ordne med transport inn til oss, men da med et trekk i vrakpanten for transport. Ta da kontakt med Retura Iris epost iris@retura.no eller på telefon 75 50 75 60

Satser for vrakpant i 2018
Personbiler3000 kr
Varebiler3000 kr
Lastebiler5000 kr
Motorsykler500 kr
Mopeder/lett motorsykler500 kr
Bobiler og campingvogner3000 kr
Snøscooter3000 kr
Minibuss mindre enn 6 meter3000 kr
Campingtilhenger3000 kr