Kjell Håvard Solskinnsbakk Selnes er en av mange som har levert inn sin gamle bil til Siri Einejord på mottaket på Vikan.

På Vikan har Iris Nord-Norges mest moderne anlegg for mottak av bilvrak, mopeder, motorsykler, snøscootere, bobiler, campingvogner og lastebiler det er betalt veiavgift for. Her tar vi imot kjørertøyere i åpningstiden året rundt. 

For andre kjøretøy, eller utenlandske kjøretøy som ønskes vrakes, ta kontakt med betjening på Vikan.

Her blir det meste på bilen tatt vare på før den går videre til resirkulering. Nytt i 2018 er at det betales vrakpant for bobiler, campingvogner, lastebiler, motorsykler og mopeder. 

På biler blir alle vinduer tatt ut og behandles for seg.
- Videre tar vi av alle hjul og reservehjul, tapper ut spylevæske, væske fra aircondition, bremsevæske og kjølevæske. Vi tar også hånd om olje, oljefilter og bensin/diesel før bilen blir presset sammen, forteller Einejord. 

Vrakpant

‒ For mange er det litt trist å kvitte seg med en bil man har hatt i mange år. Men hos oss blir den tatt hånd om på best mulig måte.
‒ Ta med vognkort og legitimasjon, så ordner vi papirarbeidet. Og før du vet ordet av det er vrakpanten på 3000 kroner på kontoen. Det er beløpet myndighetene betaler for at du vraker bilen din.
Iris har langåpent fram til kl. 20.00 på mandag og onsdag, og lørdagsåpent året rundt. Merk at vi har vinteråpent til klokken 14.00 på lørdag fram til 1. april, etter det til klokken 16.00. 

Ordner transport

- Er det noen som har spørsmål er det bare å ta kontakt. Vi er behjelpelig med det meste. Og skulle det være slik at bilen du ønsker å vrake ikke er kjørbar kan vi ordne med transport inn til oss, men da med et trekk i vrakpanten for transport. Ta da kontakt med Retura Iris epost iris@retura.no eller på telefon 75 50 75 60

Satser for vrakpant i 2018
Personbiler3000 kr
Varebiler3000 kr
Lastebiler5000 kr
Motorsykler500 kr
Mopeder/lett motorsykler500 kr
Bobiler og campingvogner3000 kr
Snøscooter3000 kr
Minibuss mindre enn 6 meter3000 kr
Campingtilhenger3000 kr