Fra og med mandag 14. juni er årets produksjon klar for salg fra våre miljøtorg på Vikan, Halsa, Reipå, Fauske, Vensmoen og Furulund. Ved torgene på Oppeid, Tømmernes, Beiarn, Misvær og Inndyr vil det bli kjørt ut jord etter bestilling fra kunder.

Nytt i år er at plenmiks vil bli solgt fra området for mottak av hageavfall i Vikan.
Her vil det bli satt opp informasjon for betaling som nå skjer med Vipps. 
Ved å scanne QR-koden, eller gå inn på hjemmesiden:

https://jord.iris-salten.no/

kan du enkelt betale med Vipps. 

Har du ikke Vipps, eller får problemer med betaling, er det bare å kjøre innom miljøtortget og betale på vanlig bankterminal. 

Du laster på selv. I år vil et tilhengerlass koste 300 kroner. Ønsker du mindre mengder, f. eks et par-tre bøtter, en balje eller lignende, er prisen 59 kroner. 

Bedrifter eller privatpersoner som ønsker større mengder jord tilkjørt, kan ta kontakt med salgsjef for bygg og anlegg,  Sture Wilmann på telefon 995 83 382, eller på e-post sw@iris-salten.no for nærmere avtale. 

Vær oppmerksom på at det kan forekomme glassbiter i blomstermixen, som skyldes at glass har havnet i matavfallet. 

Hvordan lages plenmiksen?

Matavfallet fra husholdninger og næringslivskunder i Salten blir kompostert på anlegget til Iris Produksjon på Vikan. Dette er Nord-Norges største komposteringsanlegg.

Avfallet som kommer inn til Iris blir forsortert før det havner i en stor maskin som foretar mekanisk sortering. Her blir blant annet plast skilt ut. Matavfallet blir kvernet og tilsatt vann, og kommer ut av maskinen som en bløt masse. For å oppnå struktur i massen som legges i ranker for kompostering, tilsettes kvernet hageavfall. Riktig temperatur sørger for at avfallet blir omdannet til jord. 

Den ferdige kompostjorden blir siktet og på grunn av det høye næringsinnholdet blir den blandet halvt om halvt med sand før den går ut som en utmerket blomstermix som egner seg godt til anlegging av plen og blomsterbed. 

Til høyre (under på mobil) finner du produktdatablad for plenmiks om du ønsker å lese mer om innhold og bruk.