Dette avfallet blir sendt til materielgjenvinning etter at det er samlet inn og pakket om på Vikan. Det vil si at det blir brukt som råstoff i produksjonen av nye plastprodukter

Eksempler på plastavfall

Plastavfall er emballasje som: plastposer, plastfolie, plastflasker, plastkanner, plastbegre og plastbokser, flasker av plast, f.eks. sjampoflasker, kaffeposer, potetgullposer, ostepakker, rømmebegre, vaskemiddelflasker og bæreposer. 

OBS! Plast som ikke er emballasje som f.els leker, hagemøbler, bøtter, kjøkkenredskaper og hageslanger skal ikke leveres sammen med plastemballasjen, men kastes i restavfallet.

Hvordan levere

Plastemballasje legges løst i gjennomsiktige Iris-plastsekker. Plastemballasjen skal være rein, og blir ikke skitten emballasje rein ved å skylles i kaldt vann, kastes den i restavfallet. Plastemballasje som er tilgriset av matrester kastes også i restavfallet. 
Plastsekken settes frem til vei på riktig tømmedag for plastavfall.

Plastsekker får du kjøpt i ruller av 15 sekker hos din nærbutikk eller på Iris sine miljøtorg. 

Dersom du er usikker hvor du skal kaste avfallet kan du gå inn på sortere.no og søke direkte på enkeltgjenstander og finne ut hvilke avfallsbeholder du skal benytte.