Metalltomta vår er antakeligvis en av de mest verdifulle områdene vi har på Vikan. Metaller og jern er en avfallsressurs som er svært ettertraktet. Det er fordi metaller er enkle å gjenvinne og det er mange metaller som det er råvaremangel på.

Metall og jern kan leveres på alle våre miljøtorg. Dette kjøres deretter inn til anlegget i Vikan hvor det sorteres og lagres slik at vi kan få nok til å gjøre en forsendelse ut fra Vikan.
 

Vrakmottaket på Vikan

I tillegg til at gjengen på metalltomta mottar store mengder jern og metall som de må knuse ned, klippe opp og gjøre klart til videre transport, vraker de også ødelagte biler, båter, mopeder, campingvogner – ja alt som har vært brukt til et transportmiddel.

 

 

Det å skulle gjøre en bil eller ei campingvogn klar til gjenvinning er som filmen viser en rimelig kjapp prosess. Når vi har plukket de ulike elementene fra hverandre vil til slutt 95% av bilen kunne gjenvinnes til nye produkter.

Vi skrur av dekk, tar ut væsker og oljer, trekker ut katalysatoren og så knuses bilen ned og forvandles til firkant som pent og pyntelig stables oppå hverandre og lagres til vi har nok til å kunne sende det med båt til Fredrikstad.