For vi har gjort det kjempeenkelt å være med på årets storstilte dugnadsinnsats.

  • Ta kontakt med nærmeste Miljøtorg og registrer hvilken strand du/dere vil rydde.
  • Her får du/dere å utdelt gule sekker som brukes til å samle opp marin avfall.
  • Sett sekkene ved nærmeste kjørbare vei når jobben er gjort om meldt fra til Iris Salten på iris@iris-salten.no eller på telefon 75507550.
  • Ønsker du å rydde i områder der det ikke er kjørbar vei (holmer, øyer, halvøyer osv) tar du kontakt med Iris på forhånd slik at vi får avtalt henting av avfallet.
  • I samråd med Miljødirektoratet gir vi støtte til transport av avfall fra veiløse områder

Enklere kan det ikke bli. Så nå er det bare å sette igang!

 

10.000 kr til Årets strandrydder

I slutten av september vil Iris kåre Årets strandrydder 2017. I fjor var det Godøynes & Omegn velforening i Bodø som stakk av med prisen på 10.000 kroner. I tillegg til diplom, heder og ære.
  ‒ Det er ikke nødvendigvis den velforening, skoleklasse, båtforening, vennegjeng eller enkeltperson som har ryddet mest som stikker av med prisen. Vi ser også på andre kriterier som engasjement i nærmiljøet, fellesskap og innsats over flere år når vi skal kåre Årets strandrydder 2017.
 

Stort engasjement på Facebook

Iris kårer også beste bilde på Facebook der premien er 5.000 kroner. Mange av våre vakre strender ligger som skjulte diamanter langs kysten. Ikke bare skal vi verne om dem ved å rydde, vi skal vise de fram i sosiale medier. Derfor oppfordrer vi alle til å ta bilder av favorittstrender og ryddegjenger. Gjerne med gule sekker og i andre sosiale situasjoner. Legg bildet ut på Instagram og tagg det med #irissalten. Vi vil også ha det på vår Facebookside.
Vi legger alle bilder fra årets aksjon i ei egen mappe på Facebook, og kårer «beste» bilde når sesongen er over. Premien her er 5.000 kroner. Fjorårets vinner ble 5. klasse ved Tverlandet skole.