2014_arsmedling_Retura-Iris.jpg

Retura Iris AS


Daglig leder: 
Anders Tverbakk 
Stiftet:  2001
Antall ansatte:  19
Eier: Retura Norge AS (4,33 %) 

Retura Iris har i 2014 investert i materiell og utstyr for kr 8,3 millioner kroner  materiell og utstyr, men også i administrative systemer. I 2015 forventes det å investere for ytterligere kr 5,9 millioner kroner. Vi arbeider for å finne frem til riktige miljømessige løsninger for kunder og egen drift. De fleste av selskapets biler er under fem år og alle tilfredsstiller krav til Euro 5 eller bedre.

Transportvirksomheten i selskapet medfører forurensing av ytre miljø gjennom eksosutslipp, støv og støy. Utslipp ligger innenfor de verdier som er godkjent for transport. Det er etablert internkontrollsystem for selskapets påvirkning av det ytre miljø, og selskapet er sertifisert etter miljøstandarden ISO 14001.

Arbeidsmiljøet i selskapet ansees å være godt. Det er rapportert to hendelser som har medført personskade, ingen av disse har medført sykefravær. Det er rapportert seks nestenulykker og fire tilfeller av materiell skade.
Sykefraværet var i 2014 på 2,29 %, hvorav korttidsfravær utgjorde 0,52% Tilsvarende tall for 2013 var 3,05 %, hvorav 0,78% korttidsfravær. Retura Iris er en IA bedrift, og jobber systematisk for å nå målene som er intensjonen med denne avtalen.

2014 har vært ett år med stabil drift. Vi har hatt en total omsetningsøkning på 9,1 prosent.

Selskapets visjon: Avfallstjenester i verdensklasse - for et miljø i balanse.
Selskapets forretningsidé: Vi leverer trygge og effektive avfallsløsninger i hele Salten. 
Selskapets verdier: Solid, effektiv og nyskapende

Retura Iris AS er et kommersielt selskap eid av Iris Salten IKS, og tilbyr avfallsløsninger til næringslivet i Nord-Norge. Hovedmarkedsområde er Salten. Selskapet håndterer alle typer avfall fra næringsliv i Salten, samt leverer tjenester utover den ordinære husholdningsrenovasjonen til privatmarkedet. Retura Iris har ansvar for at alle sentrale avtaler gjennom Retura-samarbeidet håndteres i Nord-Norge.

 

 

2014_NOKKELTALL_Retura-Iris.png