HT Safe AS


Daglig leder:
 Otto Einar Johansen
Stiftet: 1988
Antall ansatte: 18
Eies av: Iris Salten IKS (73,35%), Hamarøy kommune (25,01%), Tysfjord kommune (1,64%) 

HT Safe har sitt hovedkontor på Oppeid i Hamarøy og har i tillegg en avdeling på Vensmoen i Saltdal, der det i dag jobber tre medarbeidere.

Selskapet flyttet høsten 2012 inn i helt nye kontorlokaler, og fikk med dette et kraftig løft i det fysiske arbeidsmiljøet. De nye lokalene er etablert på samme eiendom som tidligere, noe som betyr at selskapet fortsatt er lokalisert midt i sentrum på Oppeid.

I 2012 har det vært lederskifte i selskapet. Rigmor Lien som har ledet selskapet i mange år er blitt pensjonist. Lene Brekken, som har vært trainee i Iris Salten, overtok lederjobben 1. mars. Hun valgte i juni å søke nye utfordringer, og 1. oktober ble Otto Einar Johansen ansatt som ny daglig leder.

Driften i HT Safe er delt inn i to virksomhetsområder. Dette er vaktsentralen, som ledes av fagansvarlig sykepleier Greta Kristoffersen, og sentralbordtjenesten med ruteopplysning, som ledes av Monica Skårnes.

HT Safe AS er landets eldste døgnbemannede bedrift innen alarmmottak og telefontjenester. Vi leverer sentralbordtjenester til 25 bedrifter og i tilleg driver selskapet ruteopplysning (177 Ruteopplysningen) for Finnmark, Nordland, Nord-Trøndelag og Sogn og Fjordane, betjening av legevaktstelefoner for to kommuner hele døgnet, og en felles legevaktstelefon for tre kommuner på ettermiddag og natt. I tillegg mottar og formidler HT Safe alarmer fra rundt 5000 brukere av trygghetsalarm. Selskapet har avtaler med 35 kommuner over hele landet. I Salten har Fauske vært kunde siden 2005. I tillegg er både Sørfold, Beiarn, Hamarøy og Tysfjord en del av porteføljen til HT Safe. Det er til en hver tid helsepersonell på jobb som svarer på henvendelser.

Selskapet betjener også sikkerhetsalarmer som er et prøveprosjekt på oppdrettsanlegg.

Sykefraværet ble i 2012 totalt på 6,6 % - herav 4,0 % langtidssykemelding. Sykefraværet i 2011 var 4,9 %. Den nye avdelingen på Vensmoen og flyttingen inn i nye lokaler har vært kostnadskrevende, men dette oppveies salget av gammelt kontorbygg. HT Safe får derfor et godt økonomisk resultat i 2012.