Iris Produksjon AS


Daglig leder:
 Fredrik Korpe 
Stiftet: 2006
Antall ansatte: 19
Eier: Norsk Fiskeriretur AS (35,55%), Ascas Miljø AS (34%), Rekom AS (4,45%)  

Også i år har det vært stor aktivitet i Iris Produksjon. God kompetanse hos medarbeiderne i selskapet, og store mengder avfall inn til anlegget på Vikan, er de viktigste årsakene til at vi i 2012 fikk det nest beste resultatet i selskapets historie.

Det største og mest lønnsomme prosjektet er mottak av forurensede masser fra Kulturkvartalet.

Vi har de siste årene tatt imot matavfall fra Hålogaland Ressursselskap i Narvik. Det har gitt gode bidrag til lønnsomheten på komposteringsavdelingen. Leveransene fra HRS ble faset ut i 2012.  

Renseanlegget for sigevann er bygget i 2012 og den siste delen fra USA kommer i februar 2013. Det er også etablert to tanker for mottak av fett og ikke-avvannet slam. Dette gir muligheter for å motta mer slam enn tidligere, på komposteringsanlegget.

Iris Produksjon har i 2012 satset på å styrke kompetansen blant ansatte for å utvikle selskapet videre. Vi har ansatt en produksjonssjef i nyopprettet stilling. Vår trainee har blitt ansatt som utviklingsleder. Også innen farlig avfall har selskapet styrket kompetansen, slik at vi nå er klare til å håndtere større mengder farlig avfall på Vikan.

Iris Produksjon AS leier Vikan Avfallsplass av Iris Salten IKS, og håndterer alt avfall for Iris Salten og Retura Iris, samt for en rekke bedriftskunder i Salten som lever avfall direkte til Vikan Avfallsplass. En viktig del av vår virksomhet er å finne gode avsetningskanaler for det vi tar inn til anlegget vårt. Iris Produksjon er et kommersielt selskap som konkurrerer i det åpne markedet.

Selskapets visjon: Nord-Norges fremste kompetansebedrift på avfall og miljø. 
Selskapets forretningsidé: Vi skal levere totalløsninger på avfall og miljø gjennom egne løsninger, og i samarbeid med andre.
Selskapets verdier: Solid, nyskapende og effektiv. 

Under fanen Avfall og miljø kan du lese mer om mottak, bearbeiding og avsetning av vårt avfall.