2015_Iris_Service.png

Iris Service AS


Daglig leder:
 Johnny Brovold 
Stiftet: 2001 
Antall ansatte: 35

I 2015 ble det tegnet avtale med 373 nye abonnement under bakken. Inngangen til 2016 viser at etterspørselen bare øker, og at dette gjelder både for nye og eksisterende borettslag og sameier.

I 2015 tok vi i bruk vår første trekammerbil. Dermed kunne vi yte en langt bedre service for våre kunder i distriktet i Bodø og Gildeskål ved at vi innførte henting av glassemballasje og hermetikk og plast hver måned. Denne ordningen vil bli utvidet til å gjelde hele Bodø i 2016.

Iris Service AS samler inn avfall i Bodø, Gildeskål og i deler av Fauske. Den totale mengden i 2015 var 12.992 tonn. Nedgangen fra 2014 på 684 tonn skyldes mindre oppdrag fra søsterbedrift på matrutene.

Innsamling av glassemballasje og hermetikk var i 2015 484 tonn, omtrent det samme som året før. Med henting hver måned i hele Bodø i 2016 forventer vi en større økning. 

Den 1.september 2015 overtok Iris Service driftsansvaret for Miljøtorg Vikan. Dette betyr at i tillegg til innsamling av avfall, drifter selskapet nå alle miljøtorgene i Salten.

Årsaken til årets underskudd på 1,9 millioner skyldes i hovedsak ekstra pensjonsforpliktelser, overtakelse av Miljøtorg Vikan samt bomavgift. 

Visjon: Et reint Salten
Selskapets forretningsidé: Vi gjør det enkelt for folk å bli kvitt avfallet sitt.
Selskapets verdier: Serviceinnstilt, kvalitetsbevisst, effektiv og nyskapende.


Driften i Iris Service er effektivisert de siste årene. Blant annet ved innføring av tre-kammerbil og flere abonnement på undergrunn. 

Iris Service har bonusordning for sjåførene som kjører skadefritt. 

Administrasjonen i Iris Service ble i 2015 styrket med egen driftsleder på Fauske. Vedkommende har ansvar for seks miljøtorg i Indre-Salten og Nord-Salten. 

Iris Service er et nonprofittselskap. Alt av overskudd og underskudd i selskapet føres inn i eget selvkostregnskap i morselskapet. Det sikrer at husholdningskundene våre ikke betaler mer for renovasjonen enn ordningen faktisk koster. Selvkostregnskapet finnes under fanen "Regnskap".

 

2015_NY_NOKKELTALL_Iris-Service.png