2015_Labora.png

Labora AS


Daglig leder:
 Karianne Jakobsen 
Stiftet: 2003
Antall ansatte: 19
Eies av: Iris Salten (98%) Universitetet i Nordland (2%)  

Labora AS er et akkreditert analyselaboratorium som utfører mikrobiologiske og kjemiske analyser av vann, næringsmidler, fôr, avløpsvann, dusjanlegg og bassenger. Kunnskapen og analysene selskapet leverer er viktig for forebygging av sykdom og sørger for god beredskap innen mat- og vannbåren smitte i vår region. Selskapet har også egen avdeling for fiskehelsetjenester. Avdeling for fiskehelse driver med forebyggende fiskehelsearbeid hos oppdrettsselskaper i Salten. 

Det som kjennetegner Labora er et stort fagmiljø med høy kompetanse og stor arbeidsglede!
Selskapet er det eneste analyselaboratoriet i Nord-Norge som kan tilby kundene real time PCR-analyser på fiskepatogener. Denne analysen kartlegger om fisk er bærer av sykdomsagenser, før fisken blir klinisk syk. Metoden brukes også til en rekke andre analyser, herunder analyser av Legionella i dusjanlegg. Dette er den mest sensitive og nøyaktige metoden på markedet til funn av smittestoffer.


Selskapets visjon: Viktig for folk og næring i nord.
Selskapets forretningside: Ledende kompetanse innen laboratorietjenster og fiskehelse i nord.
Selskapets verdier: Kompetent, pålitelig, hjelpsom og tett på. 

I 2015 har Labora utvidet staben med tre nye ansatte. Vi har jobbet med nye analysemetoder og utvidelse av omfanget av analyser vi kan tilby. Selskapet er i god vekst og skal flytte inn i nye lokaler i 2017.
Labora har hatt en sterk utvikling i 2015. Omsetningen er økt fra ca. 18 mill. i 2014 til 22,3 mill. i 2015. Dette gir et svært godt årsresultat. Labora vokser i markedet og har kunder i hele Nord-Norge. Sykefraværet i 2015 var på 4,5 prosent. Det har ikke vært skader eller ulykker i 2015.

 

2015_NOKKELTALL_Labora.png