2014_arsmelding_Iris-Service.jpg

Iris Service AS


Daglig leder:
 Johnny Brovold 
Stiftet: 2001 
Antall ansatte: 31

Stadig flere gamle og nye borettslag og sameier velger oppsamling av avfall under bakken. Fordelene med denne type avfallsløsning er mange. Brukerne merker aldri overfylte "dunker", avfallsbeholderne tar liten plass og er lite synlige i bomiljøet.
Inngangen til 2015 viser at etterspørselen bare fortsetter.

Forretningsideen til Iris Service er å gjøre det enkelt for kundene å bli kvitt avfallet. Det er blant annet en av årsakene til at vi i 2014 investerte i vår første trekammerbil, slik at vi kan foreta innsamling av tre fraksjoner samtidig. For en god del av klundene betyr det oftere levering av plastemballasje og glass- og hermetikkemballasje. 

Iris Service AS samler inn avfall i Bodø, Gildeskål og i deler av Fauske. Den totale mengden i 2014 var 13.676 tonn, som er en liten økning fra 2013. Innsamling av glass- og hermetikkemballsje har økt fra 413 tonn til 476 tonn.

I tillegg til innsamling drifter Iris Salten alle miljøtorg i Iris, bortsett fra miljøtorget på Vikan.

Visjon: Et reint Salten
Selskapets forretningsidé: Vi gjør det enkelt for folk å bli kvitt avfallet sitt.
Selskapets verdier: Serviceinnstilt, kvalitetsbevisst, effektiv og nyskapende.

Iris Service hadde for fjerde år på rad overskudd på driften. Mye av dette skyldes nedgang i behandlingskostnadene av farlig avfall og inntekter ved videresalg av avfallsfraksjoner.

Driften i Iris Service er effektivisert de siste årene, blant annet gjennom etablering av skiftkjøring i Bodø, og reduksjon av flere biler i transportoppdrag.

Komprimering av avfall på Miljøtorg, har redusert kjørt distanse inn til Vikan med 586 mil.
Iris Service har bonusordning for sjåførene som kjører skadefritt. 

Iris Service er et nonprofittselskap. Alt av overskudd og underskudd i selskapet føres inn i eget selvkostregnskap i morselskapet. Det sikrer at husholdningskundene våre ikke betaler mer for renovasjonen enn ordningen faktisk koster. Selvkostregnskapet finnes under fanen Regnskap.

 

2014_NOKKELTALL_Iris-Service.png