2014_arsmedling_Nofir.jpg

Nofir AS


Daglig leder: Øistein Aleksandersen 

Stiftet: 2008
Antall ansatte: 4
Eies av: Iris Produksjon AS 40,45 %, Lofoten Avfallselskap 19,00 %, Sørheim Holding 6,38 %, Egersund Group 34,17 %. 

Nofir er et selskap som samler inn og demonterer kassert oppdretts- og fiskeriutstyr fra Norge, Europa, Tyrkia og Nord Amerika. Materialene som samles inn blir gjenvunnet og nyttet i nye produkter.

Nofir har gjennom sin virksomhet i 2014 samlet inn til gjenvinning 4 886 tonn kassert redskap fra fiskeri- og oppdrettsnæringen i Norge og resten av Europa primært, men også fra Canada og Tyrkia. Dette har spart miljøet for anslagsvis 9 772 tonn CO2-utslipp, samt redusert forbruket av olje på anslagsvis 9 772 tonn. Nofir er trolig den største aktøren i Europa på vårt område.

Nofir har et datterselskap i Litauen; UAB Nofir. Det meste av det vi samler inn blir sendt til Litauen for demontering og videre bearbeiding.

I 2014 er etablert samarbeid med det tyrkiske selskapet Emel Balik. Selskapet skal bistå Nofir i å samle inn og demontere redskap i Tyrkia og landene rundt. Dette samarbeidet er en del av Nofir sitt EU-støttede prosjekt EUfir. Prosjektet omhandler innsamling og gjenvinning av kasserte redskap i hele EU/EØS-området. Selskapet har også skiftet navn fra Norsk Fiskeriretur AS til Nofir AS. Dette er gjort med tanke på internasjonal satsing.

Nofir fortsetter å ta et samfunnsansvar gjennom sponsing av festivaler som Folk&Fisk og Trænafestivalen. Videre sponses et lokalt barnehjem, samt et junior fotballag i Litauen.

2014 ble det beste året for Nofir så langt, både gjeldende mengder materialer innsamlet og økonomisk resultat. Videre har Nofir fått en utstrakt annerkjennelse gjennom å ha vunnet Fiskeridirektoratets Miljøpris for 2014, samt blitt kåret til Årets navn i sjømatnæringen av mediehuset Intrafish og Fiskeribladet Fiskaren.

Selskapets visjon: Bringing value to marine waste.
Selskapets forretningside: Collecting and recycling discarded equipment from fishing and fish farming


Nofir har også i 2014 samarbeidet med Fiskeridirektoratet i deres årlige opprenskingstokt langs kysten. Det som samles inn og er i en slik tilstand at det kan gjenvinnes, blir gjenvunnet via Nofir

 

Nofir UAB, Litauen
  2014  2013
Driftsinntekter 20 007  12 947
Driftsresultat 1 292  1 774
Resultat før skatt 1 281  1 764
Resultat etter skatt 1 002  1 501

(tallene i tusen)

Resultatet er omregnet fra litauske litas (LTL) til norske kroner (NOK). Variasjon i kursen vil gi variasjon i regnskapstallene. 

 


 

2014_NOKKELTALL_Nofir.png