2014_arsmedling_Labora.jpg

Labora AS


Daglig leder:
 Karianne Jakobsen 
Stiftet: 2003
Antall ansatte: 16
Eies av: Iris Salten (98%) Universitetet i Nordland (2%)  

Labora er et akkreditert analyselaboratorium som utfører mikrobiologiske og kjemiske analyser av vann, næringsmidler, fôr, avløpsvann, dusjanlegg og bassenger.
Selskapet leverer også konsulenttjenester innen disse områdene. Labora har egen avdeling for fiskehelsetjenester. Denne avdelingen driver med forebyggende fiskehelsearbeid hos oppdrettsselskaper i Salten.

Det som kjennetegner Labora er stort fagmiljø med høy kompetanse og stor arbeidsglede!

Labora er det første analyselaboratoriet i Nord-Norge som kan tilbud kundene real time PCR analyser på fiskepatogener. Denne analysen kartlegger om fisk er bærer av sykdomsagenser, før fisken blir klinisk syk. Metoden brukes også til en rekke andre analyser, da dette er den mest sensitive og nøyaktige metoden på markedet til funn av smittestoffer.

Selskapets visjon: Attraktiv, helhetlig og ledende kompetanseleverandør på laboratorie- og fiskehelsetjenester i Nord- Norge
Selskapets forretningside: Totalleverandør av analysetjenester i Nord-Norge.
Selskapets verdier: Tilgjengelig, engasjert, troverdig, tydelig, problemløsende, årvåken (TETT PÅ)

I 2014 har Labora akkreditert flere nye analyser, herunder analyse for Legionella spp. Legionella er en bakterie som oppholder seg i bade- og dusjanlegg. Bakterien er godt utbredt og kan føre til alvorlig lungebetennelse. Både private og offentlige, skip eller annen innretning som har dusj- badeanlegg eller kjøletårn er pålagt rutiner for å forebygge mot Legionella.

Labora har hatt en god utvikling i 2014. Omsetningen er økt fra ca. 15 mill til 18 mill, som gir et sterkt årsresultat. Labora vokser i markedet og har kunder fra Vefsn i sør til Skjervøy i nord. Sykefravær i 2014 er på fem prosent. Det har ikke vært skader eller ulykker i 2014.

 

2014_NOKKELTALL_Labora.png