HT Safe AS

Daglig leder: Rigmor Lien 
Stiftet: 1988
Antall ansatte: 21
Eies av: Iris Salten IKS (73,35%), Hamarøy kommune (25,01%), Tysfjord kommune (1,64%) 

HT Safe AS er landets eldste døgnbemannede bedrift innen alarmmottak og telefontjenester. I tillegg driver selskapet ruteopplysning for Nordland og Nord-Trøndelag, betjening av legevakt for to kommuner hele døgnet, og en felles legevakt for tre kommuner på ettermiddag og natt.

HT Safe mottar og formidler trygghetsalarmer fra rundt 4000 brukere. Selskapet har avtaler med en rekke kommuner over hele landet. Mange ligger i Østfold, Sørlandet, Vestlandet, Trøndelag, Troms og Finnmark. I Salten har Fauske vært kunde siden 2005. I tillegg er både Sørfold, Beiarn, Hamarøy og Tysfjord en del av porteføljen til HT Safe. Det er til en hver tid helsepersonell på jobb som svarer på henvendelser.

Selskapet betjener også sikkerhetsalarmer som er et prøveprosjekt på oppdrettsanlegg.

HT Safe har sitt hovedkontor på Oppeid i Hamarøy. Styret vedtok i 2011 en større satsing mot sentralbordtjenester. Det ble derfor investert i ny sentralbordsentral med Trio støttesystem til over en million kroner.  Den nye sentralen ble satt i drift 8. desember, og gir HT Safe muligheter til å ha ansatte andre steder enn ved hovedkontoret på Oppeid. Et resultat av denne investeringen var opprettelsen av en egen avdeling på Vensmoen i Saltdal med fire ansatte, og en langt mer offensiv markedsføring og salg av tjenester innen dette området.

HT Safe holder til i gamle nedslitt lokaler i eget bygg på Oppeid. I 2011 ble det inngått avtale om salg av bygget og leieavtale i nytt bygg like ved. Innflytting i nye lokaler vil skje i løpet av juni 2012.

Det har vært jobbet aktivt de siste årene for å redusere sykefraværet i HT Safe. Selskapet er meget godt fornøyd med at fraværet var er redusert fra 8,2 prosent i 2009 til 4,9 prosent i 2011.

I 2011 har HT Safe hatt et lederteam bestående av daglig leder Rigmor Lien, prosjektleder Lene Brekken, fagansvarlig sykepleier Greta Kristoffersen og kundekontakt for sentralbordtjenesten Monica Skårnes. Lene Brekken ble etter trainee-perioden i Iris Salten i 2011 ansatt i HT Safe som prosjektleder, med blant annet ansvar for salg, markedsføring og opprettelse av egen avdeling på Vensmoen. Lene har utdannelse fra England med master i økonomi og internasjonal finansiering. Fra 1. mars 2012 overtar hun som daglig leder i HT Safe.