Iris Service AS

Daglig leder: Johnny Brovold 
Stiftet: 2001 
Antall ansatte: 28 

Iris Service AS utfører innsamling av alt husholdningsavfall i Bodø, Gildeskål og deler av Fauske kommune på oppdrag fra Iris Salten. I tillegg utføres ulike tjenester for søsterbedriftene i Iris. Selskapet drifter alle miljøtorg i Iris, utenom miljøtorget på Vikan, og har noen av sine inntekter fra videresalg av metall og næringselektro.
 
Visjon: Et reint Salten
Selskapets forretningsidé: Vi gjør det enkelt for folk å bli kvitt avfallet sitt.
Selskapets verdier: Serviceinnstilt, kvalitetsbevisst, effektiv og nyskapende.

For første gang på fire år gikk Iris Service i år med overskudd. Mye av dette skyldes nedstrømsaktivitet (salg av avfall) fra miljøtorgene vi driver.

Økning i lønn og pensjon har bidratt mest til at driftsutgiftene har gått noe opp i 2011. Vi har også hatt økning i utgifter knyttet til behandling av farlig avfall. Driften i Iris Service er likevel effektivisert i 2011, blant annet gjennom endret skiftkjøring i Bodø og reduksjon av tre biler i arbeid. Som et resultat av færre skader på bilene, og at våre nyere kjøretøyer har gitt mindre driftsavbrudd, er driftskostnadene for bilene vi eier redusert med 23 %. Iris Service har også  redusert energiforbruket ved miljøtorgene med 20 % det siste året. 

For andre året på rad var det ingen ansatte i Iris Service som hadde fravær i 2011 på grunn av skader påført i arbeid.

Iris Service er et nonprofittselskap. Alt av overskudd og underskudd i selskapet føres inn i eget selvkostregnskap i morselskapet. Det sikrer at privatkundene våre ikke betaler mer for renovasjonen enn det faktisk koster. Selvkostregnskapet finner du under fanen Regnskap.

Salg av under bakken-løsninger var noe mindre i 2011 enn i 2010 (40 mot 55). Vi har fortsatt forespørsler fra eksisterende borettslag, men størst innsalg har vi i nye boligkompleks. 2144 enkeltabonnenter benytter i dag under bakken-løsninger, noe som tilsvarer om lag 10 % av kundemassen vår.