Iris Retura AS

Daglig leder: Anders Tverbakk 
Stiftet: 2001
Antall ansatte: 15
Eier: Østbø AS (15,67 %), Retura Norge AS (4,33 %) 

Iris Retura AS tilbyr avfallsløsninger til næringslivet i Salten og Nord-Norge, og er et kommersielt selskap. Iris Retura eier det meste av oppsamlingsmateriell som står hos selskapets næringslivskunder i Salten, og innsamling av avfall skjer både i selskapets egen regi, og ved hjelp av innleide transportører. Behandling av avfall og fellestjenester kjøpes av konsernet. 

Selskapets visjon: Ditt avfall – vår jobb  
Selskapets forretningsidé: Vi leverer helhetlige avfallsløsninger til folk og bedrifter i Nord-Norge.
Selskapets verdier: Solid, effektiv og nyskapende

Iris Retura viser en fortsatt meget god utvikling, med et høyere årsresultat i 2011 enn i 2010.  Driftsinntektene økte med 9 % fra 2010 til 2011,  noe som blant annet skyldes at byggebransjen viser nytt oppsving, stor offentlig byggeaktivitet i Bodø, rehabilitering og nybygg av tunneler og broer, samt økt volum via sentrale Retura-avtaler.  Det har ikke vært store uforutsette forhold som har gitt økte driftskostnader for Iris Retura i 2011, og de økte driftskostnadene kan knyttes til den markante omsetningsøkningen.

I 2011 fikk Iris Retura testet ut bruken av nettsiden som portal ut mot sine kunder. Iris Retura har markedsført seg overfor privatmarkedet, der de gjennom aktiv markedsføring har fått flere av våre kunder til å benytte nettsiden til bestilling av containere.

I 2011 ble det gjennomført endringer i strategiene til Retura Norge, hvilket medførte at Iris Retura har fått en mer sentral rolle som ansvarlig for alle Retura Norges franchiseavtaler i Nord-Norge, én av totalt seks regioner i Norge. Ved utgangen av 2011 ble det besluttet at Iris Retura skal håndtere kundene til Norsk Gjenvinning i Salten.

Iris Retura hadde ingen ulykker med personskader som resulterte i sykefravær i 2011.