Husholdningskundene i Salten som har dunkrenovasjon har et sett med fire dunker i tillegg til at vi henter plastemballasje i Iris-sekken.

Når på dagen skal dunken settes frem?

Hvordan skal dunken plasseres?

Hvor får jeg kjøpt poser og sekker?

Sorteringsguide

Priser 

Vi har en egen kundeportal som vi kaller Min Side. Her får du full oversikt over din renovasjon og dine fakturaer. Du kan også bytte størrelser på dunkene dine, du kan kontakte oss ved feil (som manglende tømming eller ødelagt dunk) eller du kan bestille ekstra tømming ved behov.

Til Min Side

 

Når skal dunken settes frem?

Renovasjonsbilene kjører fra kl. 07.00 og senest frem til kl. 22.00. I denne tiden må dunker og plastsekker med plastemballasje stå fremme til avfallet er blitt tømt/hentet. Dersom du opplever at avfallet ikke er hentet, ønsker vi at du gir oss beskjed om dette så snart som mulig via kundeportalen MinSide eller direkte til vårt kundesenter på iris@iris-salten.no

I utgangspunktet må alle sette ut sine egne dunker. Dersom du av helsemessige årsaker ikke kan trille ut dunkene, kan du søke om at vi henter og setter de på plass for deg. Maksimal henteavstand for denne tjenesten er ti meter. Søknadskjema (DOCX, 313KB) for fri henting sendes til kundesenter@iris-salten.no. Du må ha legeerklæring for å få innvilget fri henting.

Du kan også betale Iris for at sjåføren henter og setter på plass dunken. Pris på denne tjenesten finner du her.
Prisen varierer med om sjåføren skal hente inntil ti meter fra vei eller inntil tjue meter fra vei, og om dunken har to hjul eller fire hjul.

 

Hvordan skal dunken plasseres?

Hovedregelen er at dunken plasseres ut på tømmedag ved offentlig kjørbar vei, maks én meter fra veikant.

  • Ved plassering langs ved riks- og fylkesveger er maksimal avstand fra vei tre meter 
  • Plassering av oppsamlingsenhetene på tømmedagen må være slik at renovatøren ikke hindres av snø, is, busker eller andre hindringer

Dunken plasseres med fremsiden ut, det vil si at lokkets åpning er vendt mot veien. Det er viktig at dunken settes et stykke fra husvegger, gjerder og postkasser slik at disse ikke blir skadet.

 

Hvor får jeg kjøpt sekk til plastemballasje og bioposer?

Vi har en avtale med dagligvarebutikker i alle Salten-kommunene hvor du finner et stativ med bioposer og med store sekker for innsamling av plastemballasje. Du kan også kjøpe plastsekker og bioposer ved alle våre miljøtorg.

Butikkoversikt

 

Hvordan varsles jeg om tømming?

Det er to måter å få oversikt over dine tømmedager. Enten kan du laste ned Iris-appen som gir deg varsel dagen før tømming og en oversikt en måned frem i tid, eller du kan bruke tømmeplan-oversikten på vår nettside. Tømmeplanen viser dine tømmedager seks måneder frem i tid. Denne kan du laste ned og printe ut hvis ønskelig.

last ned iris-app

her finner du tømmeplan

 

Renovasjonsforskriften

Bestemmelser for renovasjonsordningen er vedtatt av de ni eierkommunene i Salten og står beskrevet i renovasjonsforskriften