Iris Salten har utviklet en digital “verktøykasse” til alle som ønsker å arrangere et bruktmarked. Her vil du finne informasjon og markedsmateriell som du trenger. Dette kan være forslag til plakater, flyers, pressemelding, skilt, prislapper, eller generelle tips til hvordan du gjennomfører selve bruktmarkedet. Den skal være til hjelp for deg som vil fasilitere for andre, eller for deg som vil arrangere selv.

Hva er et bruktmarked?

Et bruktmarked er en flott måte å gjenbruke ting på. Det er et sted hvor folk kan selge, gi bort eller bytte ting de ikke trenger lenger. På denne måten kan man gi gjenstander en ny sjanse, i stedet for at de ender opp på søppelhaugen.

Hvem kan arrangere et bruktmarked?

Alle som vil kan arrangere et bruktmarked, enten du er et kjøpesenter, en bedrift, en ideell organisasjon, en velforening, et idrettslag, en vennegjeng, eller en privatperson.

Hvorfor ha et bruktmarked?

Ved å arrangere et bruktmarked, bidrar du til en mer bærekraftig verden. Du gir gjenstander muligheten til å få et lengre liv fremfor å kastes, og med det er du med på å redusere avfallsmengden og fremme en sirkulær økonomi. Samtidig skaper du en sosial møteplass, som kan bidra til økt bolyst i ditt nærmiljø. For foreninger og lag, ideelle organisasjoner o.l. kan dette være en god måte å tjene inn penger til sine formål, samtidig som man gjør noe godt for miljøet.

Her finner du digitale filer du kan laste ned