Gjennomsiktig sekk

Nå ber vi deg om å bruke en gjennomsiktig sekk når du leverer avfall på et av våre miljøtorg, og ikke fargede sekker (svarte, blå, grønne også videre). Les mer om endringen og hvorfor denne endringen her:

Lever avfall i gjennomsiktig sekk

 

Åpningstider:
Mandag og onsdag07:30 - 20:00
Tirsdag, torsdag og fredag07:30 - 15:30
Lørdag (1. april-1. nov.)10:00 - 16:00
Lørdag (Vinteråpent fra 1. nov-1. april)10:00 - 14:00
Onsdag før skjærtorsdag07:30 - 12:00
Bevegelige helligdagerStengt
PåskeaftenStengt
Pinseaften10:00-16:00
Julaften og nyttårsaftenStengt
Redusert åpningstid på "langdager" i romjula07:30-15:30
1. NyttårsdagStengt

 

Vær oppmerksom på at selv om miljøtorget for husholdningskunder har langåpent noen dager, er åpningstiden for å levere næringsavfall til bedriftstorgett satt frem til 15.30 alle ukedager og stengt på lørdager.

Husholdningskunder leverer sortert avfall gratis. Du må betale for å levere restavfall.

Vi ber om at du frakter avfall på biltilhenger når du besøker miljøtorget. Profilerte kjøretøy, som frakter avfall til et miljøtorg, vil vurderes som næringsaktør og må dermed betale for å levere alle typer avfall.

Hvorfor er det slik? Årsaken til disse retningslinjene er både for å sikre en trygg avlastning av avfall inne på miljøtorget, og forhindre at næringsaktører benytter seg av en tjeneste som er finansiert av husholdningene i Salten.

 

PRISER PRIVATKUNDER

PRISER BEDRIFTSKUNDER

LEIE AV CONTAINER

 

På miljøtorget fordeles avfallet i ulike containere, og mye av avfallet er gratis å levere.
Sorter avfallet før du kjører til torget, slik at avfall som leveres gratis enkelt kan plukkes ut.
 

Forhåndsreservasjon av beløp

Iris foretar en forhåndsreservasjon på 200 kroner ved levering av restavfall på våre miljøtorg.

Det samme skjer når du fyller drivstoff, overnatter på hoteller, leier bil og andre tjenester/produkter der det endelige beløpet er ukjent når det belastes med kort eller andre betalingsinstrumenter. 
 
Finansbransjen, ved VISA, Mastercard og BankAxept, begrunner innføringen av forhåndsreservasjon med at det har vært en rekke svindelforsøk i tidligere ordning hvor beløpet ble trukket i etterkant.

Muligheten for å kunne gjøre forhåndsreservasjon er hjemlet i Lov om finansavtaler og finansoppdrag §24.

Lenke til lovtekst på lovdata.no

På terminalen på miljøtorget blir kunden informert om reservasjonen og vilkår for dette, før det gis anledning til å kaste restavfall. Dersom kunden ikke aksepterer dette, og dermed ikke ønsker å fortsette, kan kjøpet avbrytes. Iris underlagt gjeldende betalingsløsninger på markedet for å kunne opprettholde sin tjeneste.

Hvis reservasjon ikke annulleres når den skal, må du ta kontakt med din bank. Banken vil kunne slette BankAxept-reservasjonen.