LANGÅPENT I MAI: TIRSDAG OG TORSDAG I MAI HAR TORGET ÅPENT TIL 19:00 (gjelder ikke helligdager).

Åpningstider:
Mandag og onsdag12:00 - 19:00
Tirsdag, torsdag og fredag09:00 - 15:30
Lørdag10:00 - 14:00
Onsdag før skjærtorsdagStengt
Bevegelige helligdagerStengt
PåskeaftenStengt
Pinseaften10:00-14:00
Julaften og nyttårsaftenStengt
Redusert åpningstid i romjula10:00-14:00
1. NyttårsdagStengt

 

Gjennomsiktig sekk til avfallet

Våre operatører gjennomfører en mottakskontroll av avfallet som leveres til miljøtorget. Dette gjør vi for å  for å forhindre at farlig avfall og elektrisk avfall ikke havner sammen med annet avfall, i tillegg til å kunne veilede kunden i hvilke avfallstyper som skal sorteres hvor.

Derfor ber vi våre kunder om å bruke en gjennomsiktig sekk når man leverer avfall på et av våre miljøtorg.
Les mer om endringen her:

LEVER AVFALL I GJENNOMSIKTIG SEKK

Takk for at du sorterer avfallet ditt før du besøker torget!

Obs! Hageavfallsmottaket til miljøtorg Vikan ligger nede ved inngangsporten. Ta til venstre direkte etter å ha passert porten.

Sortering og betaling

Husholdningskunder leverer de fleste avfallstyper kostnadsfritt på miljøtorget. Dette er en del av tjenesten du betaler for via renovasjonsgebyret. Du må betale for å levere avfall som er restavfall og bildekk med og uten felg.

PRISER PRIVATKUNDER
 

Vi ber om at du frakter husholdningsavfall med varebil, personbil og eventuelt biltilhenger når du besøker miljøtorg Vikan. Årsaken til disse retningslinjene er både for å sikre en trygg avlastning av avfall inne på miljøtorget og sørge for et trygt trafikkbilde på området hvor mange oppholder seg samtidig.
 

Levering av næringsavfall 

En vurdering av om avfallet er næringsavfall eller ikke, gjøres i mottakskontroll. Med næringsavfall menes avfall fra offentlige og private virksomheter og institusjoner. 

En kunde som tar med avfall som blir vurdert til å være næringsavfall vil bli avvist på miljøtorg Vikan. Miljøtorget er kun beregnet for mottak av avfall fra husholdningskunder. I mottakskontroll er oppgaven dermed også å forhindre at næringsaktører benytter seg av en tjeneste som er finansiert av husholdningene i Salten.

På Vikan er det etablert et eget torg for bedrifter. Skal du levere næringsavfall må du kjøre videre oppover veien og til det røde vektbygget på Vikan.

Vær oppmerksom på at selv om miljøtorget for husholdningskunder har langåpent noen dager, er åpningstiden for å levere næringsavfall til bedriftstorget satt frem til 15.30 alle ukedager og stengt på lørdager.

For levering av avfall til bedriftstorget på Vikan tar du kontakt med Retura Iris for å bli kunde.
 

Forhåndsreservasjon av beløp

Det blir foretatt en forhåndsreservasjon på 200 kroner ved levering av restavfall på våre miljøtorg.

Det samme skjer når du fyller drivstoff, overnatter på hoteller, leier bil og andre tjenester/produkter der det endelige beløpet er ukjent når det belastes med kort eller andre betalingsinstrumenter. 

På terminalen på miljøtorget blir kunden informert om reservasjonen og vilkår for dette, før det gis anledning til å kaste restavfall. Dersom kunden ikke aksepterer dette, og dermed ikke ønsker å fortsette, kan kjøpet avbrytes. 

Hvis reservasjon ikke annulleres når den skal, må du ta kontakt med din bank. Banken vil kunne slette BankAxept-reservasjonen.