Nå ber vi deg om å bruke en gjennomsiktig sekk når du leverer avfall på et av våre miljøtorg, og ikke fargede sekker (svarte, blå, grønne også videre). Les mer om endringen og hvorfor denne endringen her:
​​​​
Lever avfall i gjennomsiktig sekk

Åpningstider
Mandag - Fredag10:00 - 20:00
Lørdag10:00 - 16:00
Bevegelige helligdagerStengt
Onsdag før skjærtorsdagStengt
PåskeaftenStengt
Pinseaften10:00-16:00
Julaften og nyttårsaftenStengt
Åpningstid i romjula10:00-17:00

 

Husholdningskunder leverer sortert avfall gratis. Du må betale for å levere restavfall.

Vi ber om at du frakter avfall på biltilhenger når du besøker miljøtorget. Profilerte kjøretøy, som frakter avfall til et miljøtorg, vil vurderes som næringsaktør og må dermed betale for å levere alle typer avfall.

Hvorfor er det slik? Årsaken til disse retningslinjene er både for å sikre en trygg avlastning av avfall inne på miljøtorget, og forhindre at næringsaktører benytter seg av en tjeneste som er finansiert av husholdningene i Salten.

 

På miljøtorg Bodø kan du levere:

 • Farlig avfall, du kan dessverre ikke levere vinduer og dører, som er regnet som farlig avfall, på grunn av plassmangel. Vinduer og dører med glass som regnes som farlig avfall er produsert mellom 1965 og 1990.
 • Småelektro
  Som følge av plassmangel kan vi ikke ta imot større enn en mikrobølgeovn. Det er mulig å levere større hvitevarer ved COOP Obs! Bodø
 • Klær til gjenbruk
 • Emballasje av glass og emballasje av metall
 • Husholdningsplast
 • Papp og papir
 • Restavfall
 • Metall
   

På grunn av plassmangel kan du dessverre ikke levere

 • trevirke
 • farlig avfall som vinduer og dører med glass
 • hvitevarer større enn mikrobølgeovn
 • hageavfall

Nærmeste miljøtorg som tar imot disse avfallstypene er Miljøtorg Vikan Et tips fra oss i Iris er at du sorterer før du kommer, slik at avfall som leveres gratis enkelt kan plukkes ut.

Næringsaktører må benytte seg av bedriftstorget på Vikan for levering av avfall.

 

Forhåndsreservasjon av beløp

Iris foretar en forhåndsreservasjon på 200 kroner ved levering av restavfall på våre miljøtorg.

Det samme skjer når du fyller drivstoff, overnatter på hoteller, leier bil og andre tjenester/produkter der det endelige beløpet er ukjent når det belastes med kort eller andre betalingsinstrumenter. 
 
Finansbransjen, ved VISA, Mastercard og BankAxept, begrunner innføringen av forhåndsreservasjon med at det har vært en rekke svindelforsøk i tidligere ordning hvor beløpet ble trukket i etterkant.

Muligheten for å kunne gjøre forhåndsreservasjon er hjemlet i Lov om finansavtaler og finansoppdrag §24.

Lenke til lovtekst på lovdata.no
 

På terminalen på miljøtorget blir kunden informert om reservasjonen og vilkår for dette, før det gis anledning til å kaste restavfall. Dersom kunden ikke aksepterer dette, og dermed ikke ønsker å fortsette, kan kjøpet avbrytes. Iris underlagt gjeldende betalingsløsninger på markedet for å kunne opprettholde sin tjeneste.

Hvis reservasjon ikke annulleres når den skal, må du ta kontakt med din bank. Banken vil kunne slette BankAxept-reservasjonen.

 

Næringskunder

Næringskunder som skal levere større mengder avfall, må av plassmessige hensyn levere dette på Miljøtorget på Vikan. Avfall som blir levert på Miljøtorg Bodø blir ikke registrert i bedriftens miljøregnskap. Det er ikke mulig å inngå faktureringsavtale ved dette Miljøtorget.